sâmbătă, noiembrie 19, 2016

Săptămâna Legumelor şi a Fructelor Donate la Şcoala Nr. 11 Botoşani




În perioada 14 noiembrie – 18 noiembrie 2016 şi la Şcoala Gimnazială Nr.11 Botoşani s-a  organizat  campania socială de sprijinire a copiilor şi familiilor aflate în dificultate ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, acțiune în care au fost implicați Consiliul elevilor, Consiliul profesoral și voluntarii SNAC (Strategia Naționale de Acțiune Comunitară).
Cu mic şi mare, alături de dascălii lor, elevii școlii s-au mobilizat  şi au colectat o apreciabilă sumă de bani precum şi produse. Fiecare clasă a susţinut financiar activitatea care s-a desfăşurat pe parcursul întregii săptămâni.
Vineri, la ora prânzului, un grup de 6 elevi și 3 cadre didactice s-a deplasat în Piaţa Centrală a oraşului de unde au fost achiziţonate legume şi fructe pentru a fi donate. Inimoșii voluntari au cumpărat fasole, morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel, orez, paste făinoase, ulei, clementine și mere în valoare de 650 lei, pe care le-au donat Cantinei de la Biserica Sf. Ilie din vecinătatea şcolii
- A fost multă  dăruire şi bunăvoinţa de a face o faptă bună -  a declarat Prof. Anca-Ramona Rusu – responsabil SNAC.  Deși au fost presați de timp, pentru a ajunge la ore, copiii au menținut buna dispoziție şi au ales legume şi fructe frumoase, neezitând să negocieze cu comercianţii din piaţă și  folosind cu pricepere și ultimul bănuţ adunat de ei. Dorința de a-i ajuta pe semenii lor, demonstrează faptul că elevii pot fi uniți, responsabili și sensibili la nevoile celor din jur
Activitățile caritabile vor continua și în perioada următoare, întrucât elevii școlii și-au propus să fie alături și de copiii de la Spitalul de copii din Botoșani, dar și alături de colegii de școală care se confruntă cu o situație financiară mai grea și care nu au posibilitatea de a se bucura așa cum se cuvine de Sărbătoarea Sfântului Nicolae și a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos – a completat doamna profesoară.     


I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă